Rense vanntanken i bobilen:

Trinn for å rense vanntanken i bobilen eller campingvognen
  1. Tøm vanntanken:
    • Start med å tømme vanntanken fullstendig. Åpne alle kraner og la vannet renne ut til tanken er tom. Sørg også for å tømme varmtvannstanken og eventuelle vannslanger.
  2. Forbered rengjøringsløsningen:
    • Bland en rengjøringsløsning som er trygg for vanntanker. Du kan bruke en spesialdesignet vanntankrens BioCool Clean my Water Tank
      , eller lage din egen blanding med husholdningsblekemiddel. Hvis du bruker blekemiddel, bland 250 ml (omtrent 1 kopp) blekemiddel per 100 liter vann.
  3. Fyll vanntanken med rengjøringsløsningen:
    • Fyll vanntanken med vann og tilsett rengjøringsløsningen. Sørg for at løsningen sprer seg godt i hele systemet ved å åpne alle kraner til du lukter blekemiddel eller rengjøringsmiddel fra hver kran.
  4. La løsningen virke:
    • La rengjøringsløsningen stå i tanken og vannsystemet i minst 4 til 12 timer, avhengig av hvor grundig du ønsker å rense systemet. Dette gir tid til å drepe bakterier og fjerne avleiringer. Ta gjerne å kjør en tur slik at det får «ristet» løs.
  5. Skyll vanntanken grundig:
    • Etter at rengjøringsløsningen har virket, tøm tanken igjen ved å åpne alle kraner. Deretter fyller du tanken med rent vann og skyller systemet grundig. Gjenta skyllingen flere ganger til du ikke lenger lukter rengjøringsmiddel.
  6. Kontroller vannkvaliteten:
    • Etter at du har skyllet systemet, fyll vanntanken med ferskt vann og smak eller lukt på vannet for å sikre at det ikke er noen rester av rengjøringsløsningen. Hvis nødvendig, skyll tanken igjen.
  7. Regelmessig vedlikehold:
    • For å opprettholde god vannkvalitet, bør du rense vanntanken minst en gang i året, eller oftere hvis du bruker bobilen regelmessig. Det er også lurt å tømme vanntanken når bobilen ikke er i bruk over lengre tid.
 

Flere nyttige mobiltips

Fukt i bobil

Fukt i bobil

Fukt i bobil er et vanlig problem, spesielt i land med fuktig og kaldt klima som Norge. Fuktproblemer kan oppstå på flere måter, som vannsprut fra veien under kjøring, lekkasjer rundt luker, dører, vinduer og gjennom takinstallasjoner som antenner eller solcellepaneler. Slike problemer kan føre til alvorlige skader over tid, som råte og mugg, hvis de ikke oppdages og håndteres i tide.

Les mer

Tips for vintercamping med bobil

Vintercamping med bobil kan være en fantastisk opplevelse. Den friske luften, de snødekte landskapene og muligheten til å oppleve naturen i roligere omgivelser tiltrekker mange. Men vinteren stiller også større krav til både bobilen og campingferdighetene dine. For å sikre en komfortabel og trygg vintercampingtur, er det noen viktige forberedelser du må gjøre. Her er en omfattende guide til tips om vintercamping med bobil.

Les mer