Hvordan veie en bobil

Hvordan veie en bobil?

Overvekt i en bobil kan føre til flere problemer, både når det gjelder sikkerhet og lovlighet. Hvis bobilens totalvekt overstiger det tillatte maksimale vektløftet, kan det føre til at kjøretøyet er vanskeligere å kontrollere og bremse, og det kan øke risikoen for ulykker.

I tillegg kan overvekt føre til slitasje og skade på bilens dekk, fjæringssystem og bremser, noe som kan føre til økt vedlikehold og reparasjonskostnader.

For å unngå overvekt i en bobil, er det viktig å være klar over bobilens tillatte vekt og sørge for å ikke overskride denne vekten. Dette kan bety å reise lettere eller å begrense mengden last eller antall passasjerer.

Husk at å overholde vektkapasiteten til bobil er ikke bare viktig for sikkerheten og vedlikehold av kjøretøyet, men også for å unngå bøter og tap av førerkort.

Slik veier du bobilen:

  1. Kjør den fullastede bobilen til en veiestasjon. Statens veivesen har mange av disse rundt om i Norge.
  2. Kjør bobilen på vekten slik at bare forakselen er på plattformen, noter vekten.
  3. Kjør videre og noter vekten når bare bakakselen er på vekten.
  4. Legg sammen disse så har du omtrentlig totalvekt
  5. Sjekk vognkortet ditt og se om vekten er innenfor det som er tillatt.

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet,consectet

Pakk med måte

 

De fleste delintegrerte bobiler, med normalt utstyr, veier mellom 2900 og 3200 kilo. Helintegrerte bobiler veier gjerne 3-400 kilo mer, og så kommer bagasjen din i tillegg.

– Når kjørevekten regnes ut er gasstanken, litt vann, kabler og sjåfør med, mens passasjerer og bagasje kommer i tillegg. 

Hjem
Ring oss
Bobiler til salgs